NCC har valt vårt gemensamma projekt Viksbergsskolan som exempel på hur skolgård och skola kan bidra till elevernas välbefinnande och lärande. Den klassiska skolgården är istället en kreativ utomhusmiljö med inslag som uteklassrum, odlingsplatser, scen och hinderbanor.
Åsa Wilke får Kristinehamns kulturstipendium 2017 för sina värdefulla forskningsinsatser kring Gustafsviksområdet. Läs mer i Kristinehamns-Posten.
Har du sett sommar med Ernst 2016, där han renoverar och nyanlägger vid Gustafsvik utanför Kristinehamn? Gården och dess park och trädgård har en lång och spännande historia som Åsa Wilke har forskat och skrivit om. Sugen på att veta mer?
Från fostrande ogräsrensning till fri lek och stora studsmattor. Vår syn på barnen och deras roll i trädgården har förändrats genom historien. Läs intervju med Åsa Wilke i Svd.
Vad är typiskt för de trädgårdar vi anlägger idag? Åsa Wilke analyserar och kommenterar en nyanlagd trädgård i Bromma. Läs hela intervjun i DN om dagens trender i trädgården.
Hurra hurra, Ulla Molin-priset 2008 har tilldelats Åsa Wilke. Pressrelease från Movium.
Odla med P1 har fördjupat sig i trädgårdens historia. Lyssna på en intervju med Åsa Wilke där man besöker en egnahemsträdgård och en funkisträdgård i Midsommarkransen i Stockholm.
Hur länkas trädgård, blommor och träd samman med mode? Lyssna på intervju med Åsa Wilke i Stil. Inslaget kommer 7.30 minuter in i programmet.
Efter att ha varit slut på förlaget några år så har Norstedts återupptagit produktionen av Åsa Wilkes bok om Villaträdgårdens historia.
Vill du veta mer om den spännande framväxten och utvecklingen av en alldeles vanlig villaträdgård i utkanten av en alldeles vanlig svensk stad? Läs mer om detta och om boken i DN, Svd eller Gård och Torp.
I samfundet S:t Eriks årsbok från 2009, Stockholm, den gröna storstaden finns Åsa Wilkes artikel "Från park till praktiskt - stadens villaträdgårdar" att läsa.