VIDEO

Ljungsbro
Aktivitetspark

I samarbete med Linköpings kommun har Wi gestaltat och projekterat Ljungsbro aktivitetspark med skateanläggning, gym för seniorer, hinderbana genom skogen, agilitybana, scen med DJ-bås, bollplaner och brygga med kvällssol i Göta kanal. Här finns något för alla!

Aktiv utemiljö på Viksbergsskolan

NCC har valt vårt gemensamma projekt Viksbergsskolan som exempel på hur skolgård och skola kan bidra till elevernas välbefinnande och lärande. Den klassiska skolgården är istället en kreativ utomhusmiljö med inslag som uteklassrum, odlingsplatser, scen och hinderbanor.

ARTIKLAR

Wi fixar
stora projekt

Wi är glada och stolta att vi är utvalda som landskapsarkitekter för detta 2-miljardersprojekt. De stora projekten kräver inte de största kontoren- men kunskap, engagemang och leveranssäkerhet.

Snabba Hus 
i Arkitektur

Tidskriften Arkitektur skriver om Snabba Hus, ett innovativt bostadsprojekt där Wi landskap medverkat genom att gestalta och projektera de tre bostadsgårdarna.

Kristinehamns Kulturstipendium 2017

Åsa Wilke får Kristinehamns kulturstipendium 2017 för sina värdefulla forskningsinsatser kring Gustafsviksområdet. Läs mer i Kristinehamns-Posten.

Gustafsvik

historien om ett värmlandsgods,
dess park & trädgård

Har du sett sommar med Ernst 2016, där han renoverar och nyanlägger vid Gustafsvik utanför Kristinehamn? Gården och dess park och trädgård har en lång och spännande historia som Åsa Wilke har forskat och skrivit om. Sugen på att veta mer?

Raoul
Wallenbergs plats

Östgöta Corren uppmärksammar den pågående upprustningen av Raoul Wallenbergs plats i Linköping, där Wi håller i upprustningsförslaget.

Barnen
i trädgården

Från fostrande ogräsrensning till fri lek och stora studsmattor. Vår syn på barnen och deras roll i trädgården har förändrats genom historien. Läs intervju med Åsa Wilke i Svd.

Dagens trender
i trädgården

Vad är typiskt för de trädgårdar vi anlägger idag? Åsa Wilke analyserar och kommenterar en nyanlagd trädgård i Bromma. Läs hela intervjun i DN om dagens trender i trädgården.

Wi och SVT:s program Gympaläraren

"Det blev väldigt lyckat. Det är redan otroligt mycket barn som leker där" säger Mikael Larsson.

Ulla Molin
priset

 Hurra hurra, Ulla Molin-priset 2008 har tilldelats Åsa Wilke. Pressrelease från Movium.

RADIO

Odla med P1

Odla med P1 har fördjupat sig i trädgårdens historia. Lyssna på en intervju med Åsa Wilke där man besöker en egnahemsträdgård och en funkisträdgård i Midsommarkransen i Stockholm.

Stil

Hur länkas trädgård, blommor och träd samman med mode? Lyssna på intervju med Åsa Wilke i Stil. Inslaget kommer 7.30 minuter in i programmet.

BÖCKER

Villaträdgårdens
historia

Ett 150-årigt perspektiv

Efter att ha varit slut på förlaget några år så har Norstedts återupptagit produktionen av Åsa Wilkes bok om Villaträdgårdens historia.

 Vill du veta mer om den spännande framväxten och utvecklingen av en alldeles vanlig villaträdgård i utkanten av en alldeles vanlig svensk stad? Läs mer om detta och om boken i DN, Svd eller Gård och Torp.

Stockholm, den
gröna storstaden

I samfundet S:t Eriks årsbok från 2009, Stockholm, den gröna storstaden finns Åsa Wilkes artikel "Från park till praktiskt - stadens villaträdgårdar" att läsa. 

Wi landskap AB
Rosendalsvägen 5, 115 21 Stockholm